Ministrul interimar al apărării Nicolae Ciucă este noul premier desemnat la București

Imagine de arhivă.

La București, președintele Klaus Iohannis a anunțat că l-a desemnat premier pe ministrul interimar al apărării Nicolae Ciucă. Ciucă este militar de carieră și a luat parte la operațiuni în Irak, Afganistan și Bosnia.

### Vezi și... ### Armata Română a rămas fără șeful Statului Major, în timpul reuniunii miniștrilor apărării UE la București (VIDEO)

Pentru a trece de votul din Parlament, el are nevoie de cel puțin 234 de voturi. Potrivit agenției Mediafax, pentru a obține aceste voturi, noul premier desemnat are două scenarii de lucru: un guvenr minoritar împreună cu Uniunea Democratică a Maghiarilor UDMR din România - UDMR, dar votat de Partidul Social Democrat, sau refacerea coaliției dintre Partidul Național Liberal, Uniunea Salvați România - USR și UDMR.

### Vezi și... ### Cum vrea Iohannis să se salveze. Și de ce continuă tragedia din România

Desemnarea lui Nicolae Ciucă a avut loc în urma consultărilor pe care președintele le-a avut la Palatul Cotroceni cu toate partidele parlamentare, după ce guvernul și programul de guvernare ale premierului desemnat anterior, liderul USR Dacian Cioloș, au fost respine miercuri în Parlamentul României.