Igor Dodon a deschis un cont bancar pentru ajutorarea mamei cu 5 copii negrațiată

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a deschis un cont bancar pentru ajutorarea mamei cu 5 copii pe care președinta Maia Sandu a refuzat să o grațieze pentru că are o datorie de 8000 de euro și nu-și recunoaște vina. „Fac apel către toată lumea să contribuie cu un suport financiar, să ajutăm acești sărmani copii și să le oferim șansa să petreacă sărbătorile de iarnă împreună cu mama lor”, a scris Dodon pe Facebook, unde a publicat datele contului.

Mai devreme, Dodon a sugerat că refuzul lui Sandu de a o grația pe Ursachi ar da un semnal greșit societății, inclusiv în ce privește demografia, întrucât deținuta are cinci copii. „Dar nici măcar nu e vorba de tema demografiei aici, e vorba de elementara morală, de empatie, de atitudine sufletistă, pe care măcar uneori trebuie să o demonstreze și demnitarii insensibili din fotoliile înalte”, a mai scris Dodon.

### Vezi și... ### Ana Racu (PAS): „Va fi adoptată o lege cu privire la amnistie care va putea ușura situația mamelor cu mai mulți copii”

Președintele Comisiei de grațiere de la președinția moldoveană, Ion Guzun, a explicat că cererea de grațiere a femeii a fost respinsă pentru că nu și-a plătit datoria de 8000 de euro și nu și-a recunoscut vina. Iar Minsterul Muncii și Protecției Sociale a declarat că toți copiii ei trăiesc bine, în cadrul familiei extinse. Vice-președinta comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate, Ana Racu, parlamentară PAS și vicepreședintă a comitetului ONU contra torturii, a spus Europei Libere că acest caz nu este unic, și că ar trebui găsită o soluție „sistemică” care va putea ușura, în mod special, situația mamelor cu mai mulți copii.