Nicu Popescu se va întâlni cu Antony Blinken, la reuniunea OSCE

Vicepremierul Nicu Popescu se va întâlni cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, în marginea unei reuniuni anuale a OSCE, care se desfășoară la Stockholm în perioada 1-3 decembrie.

Un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău informează că, în capitala Suediei, șeful diplomației moldovene va mai avea întâlniri bilaterale cu alți omologi din țările Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

La lucrările Consiliului Ministerial al OSCE, Popescu va prezenta între altele poziția Chișinăului privind procesul de soluționare a conflictului transnistrean, se mai spune în comunicat.

Your browser doesn’t support HTML5

Nicu Popescu: Dialogul rămâne singura soluție în reglementarea transnistreană

Aflat într-o vizită la Moscova în luna noiembrie, Popescu a cerut retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului, spunând la o conferință de presă comună cu omologul său rus Serghei Lavrov că prezența lor încalcă neutralitatea R. Moldova prevăzută de constituție.

Vezi și: „Guvernul de la Chișinău trebuie să aibă pregătite soluții pentru problema transnistreană” (Armand Goșu/ București)