La ultimul bal școlar

În „Parcul Central de Cultură și Odihnă” din Chișinău. „Cultura Moldovei”, 25 iunie 1964.

Vestibulul, foaierul și sala de concerte a Filarmonicii din Chișinău arătau în ziua de 23 iunie 1964 ca o clasă: peste tot placarde, cuvinte de salut, fragmente din lucrările de control și chiar caricaturi pline de haz.

Totul era pregătit pentru ultimul bal școlar al absolvenților claselor a XI-a din capitală.

După ce clopoțelul i-a chemat pe cei prezenți la ultima lor „lecție”, absolvenților le-au dorit drum bun în viață prim-secretarul de partid din Chișinău, A.S. Konstantinov, ministrul învățământului public, E.S. Postovoi, licențiata Institutului politehnic din Odessa, Natașa Timakova, fostă bobinatoare la Uzina electromecanică „Gr.I. Kotovski”. În numele absolvenților a vorbit Iulia Corcimari, de la școala moldovenească nr. 1.

Apoi a răsunat „Valsul elevilor”, iar „ansamblul de estrada de tineret al Filarmonicii” a dat un concert de zile mari.

Toată seara tinerii și tinerele s-au întrecut la declamat poezii, la interpretat cântece, la dansuri, au luat parte la diverse jocuri și concursuri.

În zorii zilei, ținându-se de mâini, absolvenții au mers în Piața Biruinței. Aici, lângă monumentul lui V.I. Lenin, ei au întâmpinat primul lor răsărit de soare cu atestatul de absolvire a școlii în buzunar.