ANRE a aprobat o nouă ieftinire a energiei electrice

Consumatorii finali din centrul și sudul R. Moldova vor achita 2,57 de lei/kWh, cu 42 de bani mai puțin față de cât achită în prezent, iar cei din nord – 3,2 lei/kWh sau mai puțin cu 38 de bani.

Noua ieftinire a curentului vine după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat miercuri, 5 iulie, tarife mai mici la curent în urma solicitărilor din partea „Premier Energy” și „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Cele două companii au cerut ca tarifele la curent să fie de 2,69 de lei/kWh pentru consumatorii din centru și sud și de 3,37 de lei/kWh pentru cei din nord.

Potrivit furnizorilor, această diminuare este posibilă datorită ieftinirii prețului la energia procurată de Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, a scăderii cheltuielilor aferente cumpărării energiei și a costurilor de distribuție a curentului după ce a fost micșorat tariful pentru prestarea acestui serviciu.

ANRE a calculat veniturile obținute de cele două întreprinderi, în noile condiții, și a decis că tarifele la energie electrică pot fi mai mici decât cele solicitate.

Ultima ieftinire a energiei Electrice a fost aprobată de ANRE în aprilie curent când tarifele au ajuns la 2,99 de lei/kWh pentru consumatorii din centru și sud și la 3,58 pentru cei din nord.

### Vezi și... ### Se ieftinește căldura în plină vară