Aproape 70% din români au puțină sau foarte puțină încredere în spitale (sondaj)

Spitalul de urgență „Bagdasar-Arseni”, din București.

Aproape 70% din români au puțină sau foarte puțină încredere în spitale, arată cel mai recent Barometru de Securitate a României.

Sondajul a fost realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică/ LARICS, în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române, la finele lunii octombrie, 2021.

Perioada corespunde cu cel mai sever val al pandemiei de coronavirus în această țară, când s-au înregistrat numere record de noi infectări, dar mai ales de decese legate de covid. Mai multe, pe pagina Europei Libere pentru România.

Cum în paralel România se confruntă cu o criză politică și perspectiva ca miercuri să fie respinsă și a doua listă de guvern minoritar, prezentată de data aceasta de Partidul Național Liberal, de la guvernare, încrederea în Președinție, Guvern și Parlament sunt la cote minime: ceva peste 22% din respondenți mai au încrede foarte multă sau multă în președintele țării, 21% în Parlament, iar în cazul guvernului este vorba de numai 19% care au încredere.

Spre comparație, cca 80% la sută din români au încredere multă sau foarte multă în armată, ceea ce ar putea explica decizia președintelui Klaus Iohanis de a-l însărcina pe generalul Nicolae Ciucă, ministru al apărării în actualul guvern, cu formarea unui nou cabinet.