Aproape jumătate din școlile din R. Moldova vor utiliza catalogul electronic în anul de studii 2024-2025

Liceul Vasile Alecsandri din Ungheni, una dintre instituțiile care vor folosi cataloagele electronice.

Circa 560 de instituții de învățământ general din țară vor utiliza catalogul electronic, implementat de Ministerul Educației. Datele sunt accesibile în timp real atât pentru elevi și profesori, cât și pentru părinți, care vor obține informații despre performanțele școlare ale copiilor lor.

Pentru a instrui profesorii să utilizeze Sistemul Informațional Catalogul Electronic, Ministerul Educației va organiza, în perioada 6-13 septembrie, 14 seminare în format online.

Instruirile vor fi desfășurate de către Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație. În cadrul acestor instruiri urmează să fie formați peste 500 de administratori de rețea și 10.000 de cadre didactice. Inițiativa face parte din planul de digitalizare a educației.

„Platforma permite o comunicare mai eficientă între profesori, elevi și părinți, facilitând schimbul de informații. Cadrele didactice și manageriale pot gestiona mai ușor evidența și reușita școlară a elevilor, reducând volumul de muncă și erorile în gestionarea datelor pe suport de hârtie”, susține ministrul Educației, Dan Perciun.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează toate instituțiile să implementeze catalogul electronic. Sistemul include date despre evidența zilnică a reușitei și frecvenței elevilor (evaluări/note, comentarii, absențe), dar și despre temele predate la ore, temele de acasă, link-uri de conectare pentru lecțiile la distanță etc.

În anul de studii 2024/2025, în R. Moldova activează 1.201 școli.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te