Se spune că Virgil Ierunca și Monica Lovinescu aveau o colecție muzicală cu totul ieșită din comun, de peste 18.000 de discuri cu muzică de toate genurile: clasică, preclasică, operă, jazz, gospel. Iar Virgil Ierunca era un muzicolog desăvîrșit - Emisiunea „Teze și antiteze la Paris” din 11 aprilie 1985 dedicat tricentenarului Johann Sebastian Bach conține și un istoric al felului cum a fost perceput Bach în epoca sa, în secolul 19 și în epoca modernă semnat de Virgil Ierunca. Realizatoare: Monica Lovinescu. Colaborează la program Alain Parruit.
Your browser doesn’t support HTML5
[...]
Monica Lovinescu: „Tricentenarul nașterii lui Johann Sebastian Bach este comemorat cu o fervoare ce spală istoria artelor, dar și istoria în general, de contradicțiile și învolburările ei tragice. S-ar zice că statuia și statura gigantului propun, prin acest pretext de memorie, un armistițiu pentru ca sărbătoarea să-și verifice deplinătatea.”
[...]
### Vezi și... ### Cartea tinereții negativiste a lui Eugen Ionescu ### Vezi și... ### Plagiatul literar în România comunistă. Cazul Ion Dodu Bălan ### Vezi și... ### Irina Nicolau: „Trebuie să regândim noțiunea de țăran” ### Vezi și... ### „Povestea vorbei”, aprilie 1986: Demantelarea rețelei Caraman