Armata israeliană spune că a mai recuperat trei cadavre de ostatici din Gaza

Rude și prieteni ai ostaticilor israelieni din Gaza participă la o manifestare pentru sporirea eforturilor de a-i aduce acasă. Ierusalim, 23 mai 2024.

Trupurile a încă trei ostatici uciși la 7 octombrie și duși în Gaza au fost recuperate de armata israeliană (IDF) din Gaza în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit Associated Press, ostaticii erau Hanan Yablonka, Michel Nisenbaum și Orion Hernandez. Familiile lor au fost înștiințate.

IDF spune că ei au fost omorâți într-un loc numit Intersecția Mefalsim în ziua când Hamas, organizație considerată teroristă inclusiv de SUA și Uniunea Europeană, a ucis peste 1200 de israelieni, luând aproximativ 250 de ostatici.

De peste șapte luni, IDF atacă aproape fără pauză Fâșia Gaza pentru a distruge mișcarea Hamas și a elibera ostaticii.

Numărul palestinienilor uciși în Gaza este estimat la peste 35.000 de către autoritățile locale, care nu au bilanțuri diferite pentru civili și luptători armați.

În Israel au loc proteste frecvente ale familiilor ostaticilor, care spun că guvernul nu face destul pentru a-i aduce acasă pe cei dragi.

Câțiva ostatici în vârstă au fost eliberați relativ repede de Hamas, alții au fost eliberați de trupele israeliene, iar câțiva și-au pierdut viețile în timpul operațiunilor militare. Israelul crede că în prezent în Hamas mai sunt cam 100 de ostatici vii și încă vreo 30 morți.

AP notează că societatea israeliană este divizată între cei care cred că ar trebui oprit războiul din Gaza, pentru eliberarea ostaticilor, și cei care spun că ei sunt prețul inevitabil care trebuie plătit pentru distrugerea Hamas. (M.Ț.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te