Moldovagaz a emis peste 2.000 de facturi cu erori. Ce pot face consumatorii în astfel de cazuri

Moldovagaz spune că a depistat peste 2 mii de cazuri de neconcordanțe în facturi, după ce a fost sesizată de consumatori

În ultimele două luni au fost semnalate mai multe erori în facturile la gaze naturale. Cel mai des consumatorii indică erori privind calcularea compensației sau indicarea greșită a gradului de vulnerabilitate în factură, dar și lipsa recalculării compensației.

Moldovagaz a confirmat că până marți, 17 ianuarie, a depistat peste 2 mii de cazuri de neconcordanțe. „Împreună cu autoritățile publice centrale, lucrăm asupra eliminării acestor discrepanțe într-un timp cât mai scurt”, au comunicat reprezentanții Moldovagaz.

În cazul în care consumatorii cred că au găsit o eroare în privința gradului de vulnerabilitate sau compensațiilor indicate în factura la gaze, se pot adresa la „linia verde” guvernamentală la numărul de telefon 0 8000 5000, sau la adresa de e-mail support@compensatii.gov.md a Guvernului. De atribuirea nivelului de vulnerabilitate este responsabil Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Pe de altă parte, sunt cazuri în care consumatorii au introdus date eronate în cererea privind solicitarea compensațiilor pe site-ul compensatii.gov.md. Guvernul spune că aceștia pot cere redeschiderea cererii pentru corectarea datelor.

În comunicat, Moldovagaz mai adaugă că a „primit în ultimele săptămâni o mulțime de solicitări de la consumatorii casnici de gaze naturale în legătură cu facturile primite pentru perioada noiembrie-decembrie 2022”.

Totodată, Moldovagaz anunță că va efectua modificări și completări luna următoare, în cazul în care în factură n-a fost „indicată recalcularea compensației pentru perioadele anterioare de consum”. Consumatorii pot contacta Moldovagaz în astfel de situații la numărul de telefon 1304, de luni până vineri, în intervalul orelor 08:00 - 17:00.

### Vezi și... ### Au fost atribuite gradele de vulnerabilitate. Cetățenii pot afla compensațiile pe care le vor primi la facturi