Autoritățile germane și Siemens contestă afirmațiile Rusiei privind întreruperea Nord Stream 1

Autoritatea federală de reglementare din Germania și gigantul industrial Siemens Energy contestă afirmațiile Rusiei privind sistarea livrărilor de gaz pe conducta Nord Stream 1 pe sub Marea Baltică. â

„Defecțiunile invocate de partea rusă nu reprezintă un motiv pentru a opri operarea [conductei]” a declarat Agenția Federală de Rețele din Germania într-un raport privind aprovizionarea cu gaze a Germaniei la 3 septembrie. Compania Siemens Energy, care furnizează și întreține echipamentele de la stația de compresie Portovaya a Nord Stream 1, a declarat că este pregătită să facă toate reparațiile necesare, dar a negat că Rusia i-a cerut să facă aceste lucrări.

### Vezi și... ### Dmitri Medvedev: „Pur și simplu nu va mai fi gaz rusesc în Europa”

„Siemens participă la lucrările de reparații în conformitate cu contractul actual, a detectat defecțiuni... și se pregătește să repare scurgerile de petrol”, susținea compania Gazprom pe canalul ei Telegram. La 2 septembrie, compania rusă controlată de stat Gazprom a anunțat că o scurgere de ulei la turbinele de la stația de compresie de la Portovaya a forțat-o să suspende pe termen nelimitat livrările de gaze, după o pauză anterioară de trei zile pentru întreținere. Dar au apărut îndoieli cu privire la aceste afirmații, după ce Siemens Energy a negat că o scurgere de ulei de acest tip ar face livrările imposibile.

„Indiferent [de reparațiile necesare], ... există suficiente turbine suplimentare disponibile în stația de comprimare de la Portovaya pentru ca Nord Stream 1 să funcționeze", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Oprirea a alimentat temerile că Rusia va menține conducta offline pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a pune presiune asupra națiunilor occidentale și pentru a rupe unitatea acestora în sancționarea Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei.

### Vezi și... ### Rusia a suspendat pe termen nedefinit livrarea de gaz prin Nord Stream 1