Barack Obama: la primul său miting electoral, critică strategia administrației Trump în combaterea pandemiei

Fostul președinte Barack Obama în campania electorală, în sprijinul lui Joe Biden, Philadelphia, 21 octombrie 2020.

Fostul președinte democrat Barack Obama a atacat dur strategia actualei administrații Trump în combaterea pandemiei de Covid-19.

Statele Unie sunt una din cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, cu peste 8 milioane 300 de contaminări și 222 de mii de decese legate de Covid-19.

### Vezi și... ### Muncitorii, ținta ultimelor mitinguri electorale în SUA

Vorbind la primul miting electoral la care a participat pentru a susține candidatura la președinție a fostului său vicepreședinte Joe Biden, Obama a criticat și încercarea administrației republicane de a elimina, în plină pandemiei, sistemul de asigurări medicale pentru „toată lumea” creat în ultimul său mandat, așa-numitul „Obama care” dar și politica economică nedreaptă a administrației Trump și modul în care a navigat cele mai recente conflicte rasiale, provocate de uciderea lui George Floyd.

Mitingul electoral a avut loc la Philadelphia, în statul Penssylvania, unul din așa-numitele state indecise, care trebuie câștigate de orice pretendent la Casa Albă. În 2016, Trump a câștigat în acest stat dar acum, sondajele de opinie îl pun pe contracandidatul democrat Joe Biden în frunte. Președintele american nu este ales direct, prin vot popular, ci de electorii desemnați din fiecare stat, ceea ce înseamnă că alegerile prezidențiale se decid la acest nivel.