Biden: Putin trebuie să „plătească un preț greu pentru barbaria sa din Ucraina”

Your browser doesn’t support HTML5

Imagini filmate cu drona arată amploarea dezastrului din Mariupol.

Președintele Statelor Unite Joe Biden l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin că încearcă să „elimine” identitatea Ucrainei, și a spus că va trebui să plătească un „preț pe termen lung” pentru invadarea Ucrainei.

Vorbind la Tokio pe 23 mai în timpul turneului său asiatic, Biden a spus la o conferință de presă că bombardarea de către Rusia a infrastructurii civile, școli, teatre, spitale și muzee, arată care erau adevăratele intenții ale lui Putin când a lansat invazia pe 24 februarie. „Cred că Putin încearcă să elimine identitatea Ucrainei. El nu poate s-o ocupe, dar poate încerca să-i distrugă identitatea”, a spus Biden.

Autoritățile de la Kiev au acuzat Moscova că a comis atrocități în timpul invaziei neprovocate, și au spus că au identificat mai mult de 10.000 de posibile crime de război. Rusia neagă că a avut ca ținte obiective civile și pretinde că dovezile legate de atrocități prezentate de partea ucraineană au fost înscenate.

Înainte de lansarea invaziei, pe care el o numește „operațiune militară specială”, Putin a negat explicit că Ucraina ar fi avut vreodată „statalitate reală” și a spus că această țară este parte integrantă din „istoria, cultura și spațiul spiritual ale Rusiei”.

Biden a spus că Putin trebuie să „plătească un preț greu pentru barbaria sa din Ucraina”, pentru a garanta că nici o altă țară nu va mai încerca acțiuni agresive similare, o referință directă la tensiunile dintre China și Taiwan.

### Vezi și... ### Joe Biden: Statele Unite vor interveni militar pentru a proteja Taiwanul, dacă este atacat