Dorin Cimil critică Parlamentul pentru că a pus pe umerii CEC reglementarea transportul organizat la urne

Președintele CEC, Dorin Cimil în studioului radio Europa Liberă, Chiținău, 7 iulie 2021.

Președintele CEC, Dorin Cimil a criticat Parlamentul și guvernul pentru faptul că a lăsat pe seama Comisiei Electorale Centrale datoria de a stabili dacă să interzică sau nu transportul organizat al alegătorilor la secțiile de votare, o decizie care nu este de competența CEC, ci a Curții Constituționale.

### Vezi și... ### Dorin Cimil (CEC) pune disputele despre secțiile de votare și transportul organizat pe seama Parlamentului

Într-un interviu miercuri cu Europa Liberă, Cimil a explicat că interzicerea transportului organizat implică „ dreptul la circulație, și dreptul constituțional de a vota, și anumite restricții, și anumite chestiuni care sunt de competența exclusivă a parlamentului. CEC-ul trebuie să organizeze „ alegerile, a mai subliniat Cimil.

Miercuri,CEC a eșuat din nou în tentativa de a adopta o astfel de interdicție, cerută de PAS și Platforma DA, îngrijorate că la secțiile pentru alegătorii din stânga Nistrului pot fi aduși în mod organizat alegători prost informați, pentru a vota cu partide pro-ruse. La alegerile prezidențiale de anul trecut, interdicția a existat, fiind adoptată de aceiași membri ai CEC.