Circa 20 de moldoveni au cerut evacuarea de urgență din Liban

Fumul se ridică lângă un sat din sudul Libanului după un atac aerian israelian, pe fondul ostilităților transfrontaliere dintre Hezbollah și Israel, 1 octombrie 2024.

Circa 20 de cetățeni moldoveni au solicitat evacuarea de urgență din Liban, potrivit datelor oferite de Ambasada R. Moldova cu reședința la Ankara, anunță autoritățile de la Chișinău.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că numărul acestora ar urma să crească, întrucât continuă recepționarea cererilor și solicitărilor de asistență în evacuare.

„În prezent, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, în comun cu Ambasada, depun eforturi în vederea evacuării de urgență a cetățenilor Republicii Moldova care solicită asistența autorităților”, se arată în comunicatul instituției.

În situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot suna la telefonul de urgență al Ambasadei, + 90 541 687 2104, sau să se adreseze online pe consulat.ankara@mfa.gov.md.

Potrivit datelor furnizate de autoritățile libaneze, în această țară se află 54 de cetățeni moldoveni.

Situația din Liban s-a înrăutățit după ce în dimineața zilei de marți, 1 octombrie, armata israeliană a anunțat că întreprinde măsuri „limitate” și raiduri „țintite” împotriva grupării Hezbollah și că în sudul Libanului au loc lupte intense.

Atacurile aeriene israeliene din ultima săptămână au eliminat mai mulți comandanți Hezbollah, dar au ucis aproximativ 1.000 de civili și au forțat circa un milion să-și părăsească casele, potrivit guvernului libanez.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te