Coadă la vaccinare: la Chișinău a început al doilea maraton (VIDEO)

Al doilea maraton al vaccinării anti Covid-19, organizat de Primăria capitalei la Palatul Republicii. Sute de persoane stau la coadă, unde se fac și înscrieri prealabile pe liste. RFE/RL, Segiu Culeac.

Vineri, 28 mai, a început al doilea maraton al vaccinării anti Covid-19 la Chișinău, organizat de această dată de Primăria orașului,la Palatul Republicii.

Potrivit corespondentului Europei Libere, coada se întinde de la Palatul Republicii (str. Maria Cebotari) și până în jos, în fața Ministerului Justiției și a Casei Sindicatelor (str. „31 august”).

Your browser doesn’t support HTML5

„Toți vor să meargă vara în vacanță!” Al doilea maraton al vaccinării a început

Imunizarea este posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a anunțat că sunt disponibile mai multe tipuri de vaccin: AstraZeneca, Pfizer/ BoNTech, Sinopharm și CoronaVac.

S-au făcut liste de înscriere pe care, la primele ore, erau deja 800 de nume. În total, ar putea fi peste o mie de persoane la prime ore, relata corespondentul Europei Libere.

Primul maraton a avut loc weekend-ul trecut (21-23 mai), organizat de Universitatea de Medicină. Potrivit prorectorului Marcel Abraș, au fost vaccinate peste 4 mii de persoane. Cel mai căutat vaccin a fost Pfizer/BioNTech, dar lumea „s-a vaccinat cu toate” produsele oferite, a precizat prorectorul.

Your browser doesn’t support HTML5

Cine s-a vaccinat la primul maraton?

Miercuri, tot la Chișinău, au fost lansate și primele două puncte mobile de vaccinare anti-Covid-19, într-un autobuz și un troleibuz. Și acolo, potrivit corespondenților Europei Libere, vaccinul cel mai căutat era Pfizer/BioNTech, nu din cauza siguranței, ci pentru că distanța până la rapel este cu cel puțin două săptămâni mai mică decât la vaccinul AstraZeneca.

Tot miercuri, Ministerul Sănătății anunțat un număr record de vaccinări pentru o zi, și anume peste 25.600, în 24 de ore.

Citește și: Doar 8% vaccinați pe țară: cum poate fi impulsionată campania de vaccinare?