Congresul american aprobă bugetul apărării, anulând veto-ul președintelui Trump

Georgia: militari americani, la încheierea manevrelor din Georgia „Noble Partner 2020”.

Congresul american a respins vineri, cu o largă majoritate, veto-ul preşedintelui Donald Trump asupra bugetului apărării.
Senatul, unde republicanii lui Trump deţin majoritatea, a adoptat cu peste două treimi din voturi - pragul necesar - acest buget de 740 de miliarde de dolari, în pofida obiecţiilor exprimate de preşedintele în exerciţiu.

La fel a procedat luni şi Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, prin urmare bugetul este definitiv adoptat, iar Donald Trump înregistrează o nouă înfrângere în ultimele zile ale mandatului său.

### Vezi și... ### SUA: Camera Reprezentanților anulează veto-ul pus de președinte pe legea bugetului apărării


Trump refuzase să aprobe textul întrucât acesta nu include abolirea unei legi cunoscută sub numele de "articolul 230", care protejează statutul juridic al reţelelor sociale, pe care le acuză că sunt părtinitoare împotriva sa. De asemenea, Trump a criticat faptul că bugetul limitează numărul de militari care ar urma să fie retrași din Afganistan sau Germania și include o prevedere privind redenumirea bazelor militare care îi onorează pe generalii forţelor confederate, care susţineau sclavia.