Cum sunt chemați cetățenii la Adunarea „Moldova Europeană”

Potrivit programului, adunarea va începe la ora 11:00 cu intonarea imnurilor Republicii Moldova și Uniunii Europene și cu discursurile Maiei Sandu și al președintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Autoritățile de la Chișinău se pregătesc de Adunarea „Moldova Europeană”, care se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale pe 21 mai, inclusiv prin campanii de informare, costul cărora va fi anunțat ulterior.

În Piața Marii Adunări Naționale, în fața clădirii Guvernului, a început montarea scenei pentru manifestație, iar pe mai multe străzi din Chișinău sunt afișate bannere publicitare cu anunțuri despre mitingul pro-european.

Afiș care poate fi văzut pe Bulevardul „Grigore Vieru” din Chișinău, 19 mai 2023

Anunțuri de informare și de îndemn pentru cetățeni să participe la adunare sunt difuzate la posturile de radio și televiziune, iar în transportul public poate fi auzit un mesaj audio prin care președinta Maia Sandu cheamă cetățenii să vină în centrul Chișinăului pentru a-și arăta opțiunea pro-europeană.

Potrivit site-ului moldovaeuropeana.md, dedicat evenimentului, urmează să fie amenajate și patru parcări pentru participanții care vor veni din afara capitalei.

Your browser doesn’t support HTML5

Pregătiri pentru adunarea națională „Moldova Europeană”

Pe paginile de Facebook și Instagram ale Guvernului apar postări despre adunare, care sunt sponsorizate și plătite de Cancelaria de Stat. De asemenea, demnitari și personalități din diferite domenii cheamă, în mesaje video de pe rețelele sociale, oamenii la manifestație.

Începând din aprilie, Maia Sandu a avut o serie de întrevederi cu oameni din diferite domenii în care le-a vorbit despre adunarea din 21 mai. La Președinție au fost invitați, rând pe rând, rectori, oameni de cultură, primari, lideri ai partidelor pro-europene, oameni de afaceri, agricultori, reprezentanți ai comunităților etnice, jurnaliști, ONG-ști.

De asemenea, șefa statului a lansat mesaje către cetățenii din țară și din diaspora: „Este nevoie de toți pentru a pune Moldova pe calea cea dreaptă. Calea europeană. O lume întreagă va vedea - stăpân în țara noastră este poporul. Moldovenii sunt europeni”.

### Vezi și... ### De ce își cheamă Maia Sandu concetățenii la o mare manifestație proeuropeană

Guvernul, care este responsabil de organizarea evenimentului, a confirmat, anterior, că desfășoară o campanie de informare, dar, nu a prezentat, deocamdată, cheltuielile. În același timp, organizatorii au dat asigurări că forțele de ordine vor preveni orice încercare de violență.

Te-ar putea interesa și: Detalii despre adunarea „Moldova Europeană”: Securitatea - pe primul loc, „contabilitatea” - mai târziu

Potrivit programului, adunarea va începe la ora 11:00 cu intonarea imnurilor Republicii Moldova și Uniunii Europene și cu discursurile Maiei Sandu și al președintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Vor urma adresări către cetățeni din partea unor personalități, numele cărora nu au fost anunțate, și de un program artistic. Printre artiștii care vor evolua la manifestație sunt soprana Valentina Naforniță, Cristofor Aldea-Teodorovici, Cătălin Josan, Vali Boghean și orchestra „Lăutarii”.