Dialogul vicepremierului pentru reintegrare cu negociatorul Tiraspolului

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a avut joi prima sa videoconferință cu negociatorul din partea Tiraspolului, Vitalii Ignatiev, în contextul exercițiilor militare care au avut loc zilele trecute, cu participarea Grupului Operativ al Trupelor Rusești (GOTR) în regiunea transnistreană. Au mai participat reprezentanții mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

### Vezi și... ### În stânga Nistrului, apel pentru mobilizarea rezerviștilor

S-a discutat relansarea activității grupurilor pe toate domeniile (educație, drepturile omului, ocrotirea sănătății, pentru agricultură şi ocrotirea mediului, telecomunicații, dezvoltarea transportului auto etc.). Totodată, Serebrian a reafirmat disponibilitatea R. Moldova de a participa la următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2 ”.

Tot astăzi, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat într-un interviu pentru publicația ucraineană Glavcom că Rusia și-a mărit efectivele de militari ruși care păzesc depozitului de muniții de la Cobasna și care se află ilegal (fără mandat) pe teritoriul Republicii Moldova.

Miercuri, Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, cu care a discutat despre reglementarea transnistreană.

Mai multe, pe pagina noastră Dialoguri transnistrene