Echipamente medicale de la NATO pentru armata moldoveană

Echipamente medicale, donate R. Moldova de Alianța militară Nord-Atlantică. Imagini publicate de Ministerul moldovean al Apărării.

Alianța militară Nord-Atlantică a oferit Armatei Naționale a Republicii Moldova un lot de echipamente medicale, în valoare de 700.000 de euro.

Lotul de ajutoare de la NATO conține 4.000 de truse medicale individuale, 12.000 de garouri și 60 de truse medicale colective, care vor fi repartizate în unitățile militare din Moldova.

La ceremonia de transmitere a donației au fost prezenți, între alții, ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, și șeful Direcției cooperare în domeniul apărării și securității a Diviziunii operațiuni, de la Cartierul general al NATO, Piers Cazalet.

Asistența este oferită în contextul consolidării capabilităților medicale ale Armatei Naționale, prin intermediul Pachetului de Consolidare a Capacității de Apărare (DCBI), oferit de Alianța Nord-Atlantică, precizează un comunicat de presă al ministerului moldovean al Apărării.

Luând cuvântul la ceremonie, Anatolie Nosatîi a mulțumit Republicii Federale Germania, Italiei, Luxemburgului, Turciei și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și reprezentanților NATO pentru contribuția și implementarea acestui „proiect important” pentru Armata Națională.

Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, la ceremonia de transmitere a donației.

„Această asistență, pe lângă multe altele, este un exemplu elocvent al cooperării eficiente dintre Republica Moldova și Alianța Nord Atlantică, în cei 30 de ani de la semnarea Programului Parteneriat pentru Pace, care se realizează prin diverse programe și inițiative implementate în țara noastră, în beneficiul cetățenilor”, a spus ministrul Nosatîi.

La rândul său, Piers Cazalet a declarat că această cooperare „practică” între NATO și Moldova este „încadrată în Pachetul de Consolidare a Capacității de Apărare, care a fost lansat în 2015 și consolidat anul trecut”. Acesta vizează aproape 20 de domenii de cooperare, de la logistică și instruire, până la comunicarea strategică și securitatea cibernetică, a spus oficialul NATO, potrivit comunicatului citat.

📰 Europa Liberă este și pe Google News