Eurodeputatul Eugen Tomac se ridică în apărarea lui Ion Iovcev, retras de la conducerea liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol

Ion Iovcev, fostul director al liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, în studioul Europei Libere, februarie 2020.

Europarlamentarul român Eugen Tomac anunță miercuri, 23 iunie, că de săptămâna viitoare, fostul director al Liceului „Lucian Blaga”, unicul liceu românesc din Tiraspol, va fi consilierul său și a criticat decizia Ministerului Educației de a-l elibera din funcție pe Iovcev drept „o lovitură împotriva unui profesionist, a unui om de înaltă ținută morală și nu va rămâne fără consecințe”.

Marți, Ion Iovcev a fost eliberat din funcția de director din motiv de vîrstă, a explicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului, Cristina Gonța, citată de Ziarul de Gardă, Ion Iovcev a împlinit 70 de ani și, spune Cristina Gonța,

„Conform Codului muncii, funcția de director poate fi deținută până la vârsta de 65 de ani”.

Ion Iovcev, un critic al regimului din stânga Nistrului, a fost în fruntea unicului liceu românesc de la Tiraspol mai bine de 29 de ani.

### Vezi și... ### Ion Iovcev (liceul „Lucian Blaga”): „ În stânga Nistrului a avut și încă are loc o rusificare completă a populației”

La Chișinău, Platforma DA i-au adresat o notă de protest premierului interimar Aureliu Ciocoi, legată de ceea ce partidul consideră „o concediere abuzivă”. Totodată, Platforma DA susține că juridic, ordinul Ministerului Educației ar fi „lovită de nulitate”, dintr-o formalitate.