Europa Liberă lansează un nou talk show împreună cu Moldova 1

Liliana Barbăroșie, Europa Liberă, Chișinău.

Radio Europa Liberă Moldova, serviciul moldovean al postului Europa Liberă/Libertatea, lansează joi un nou proiect în colaborare cu IPNA Teleradio-Moldova, instituția publică națională a audiovizualului din Republica Moldova.

Jurnalista Europei Libere Liliana Barbăroșie va modera dezbaterea live săptămânală „Joi cu Liliana Barbăroșie”, o co-producție, care va fi difuzată de Moldova 1, principalul canal de televiziune de la Teleradio-Moldova.

Bazată pe independența editorială și profesionalismul Europei Libere, „Joi cu Liliana Barbăroșie” va fi o emisiune de dezbateri deschise și responsabile, care va oferi telespectatorilor moldoveni informații necenzurate despre evenimente și evoluții de natură să le afecteze viața.

Talkshow-ul debutează astăzi, 10 februarie, la ora 19:30 cu o discuție despre relațiile Republicii Moldova cu România, anticipând ședința comună a guvernelor român și moldovean programată la Chișinău pentru vineri.

Corespondentă a Europei Libere din 2007, Liliana Barbăroșie este deținătoare a trei premii anuale conferite de Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei pentru performanțele sale jurnalistice.

Moldova 1 difuzează deja produse ale postului de radio Europa Liberă/Libertatea, între care documentarele din seria Pur și Simplu ale serviciului moldovean al Europei Libere și emisiunea Newsday produsă de Current Time TV, postul de televiziune RFE/RL în limba rusă.