Ex-ministrul de externe Nicu Popescu spune că politica guvernului Chicu în plan extern ar fi „de dezechilibru și izolare internațională”

Ministerul de Externe de la Chișinău

Fostul ministru de externe Nicu Popescu este de părere că în acest moment R. Moldova nu are o politică externă echilibrată între Est și Vest, ci mai degrabă „de dezechilibru și izolare internațională”.

Într-un interviu cu Europa Liberă, fostul ministru de externe în guvernul condus de Maia Sandu crede că „problema Republicii Moldova la etapa actuală este că majoritatea statelor-cheie, cruciale pentru dezvoltarea noastră – Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană ca instituție și majoritatea statelor membre, România, Ucraina – nu își doresc să investească resurse serioase în relații cu o guvernare care, după ei, nu vrea să lupte cu corupția, nu mai reformează justiția și nu este un partener credibil”.

Interviul integral cu fostul ministru de externe Nicu Popescu va fi publicat duminică, 26 ianuarie pe pagina de internet a Europei Libere . Fragmente vom transmite și în emisiunea „Dis de dimineață cu Europa Liberă” de luni, 27 ianuarie, ora 6.30 am.