Fără telefoane mobile la ore. De când intră în vigoare restricția

Scopul restricției, potrivit ministrului Educației, este de a oferi elevilor mai mult timp pentru a studia.

Din acest an de studii, utilizarea telefoanelor mobile în școli va fi interzisă prin lege. Ministrul Educației, Dan Perciun a spus, vineri, 30 august, în cadrul unei conferințe de presă că urmează să fie modificat Codul Educației și va fi adoptat și un regulament pentru instituțiile de învățământ.

Autoritățile din educație spun că inițiativa este nouă pentru R. Moldova, dar în instituțiile de învățământ din Uniunea Europeană asemenea interdicții există de mai mult timp. Ministrul Educației, Dan Perciun spune că săptămâna viitoare va fi înaintat un proiect de lege în acest sens. Totodată, se va explica mai bine cum va fi organizat procesul de aplicare a acestei interdicții.

„Vom reglementa utilizarea telefoanelor mobile doar în timpul orelor, nu și în pauze. Elevii vor avea posibilitatea să vină cu dispozitivul la școală, dar în timpul lecțiilor vor trebui să le lase în niște boxe special amenajate și nu vor avea dreptul să le utilizeze”, a spus ministrul Educației și Cercetării.

Ministrul susține că decizia a fost luată de comun acord cu profesorii și părinții, care au participat la mai multe sondaje. Scopul restricției, potrivit oficialului, este de a oferi elevilor mai mult timp pentru a studia.

Mai multe licee din Chișinău, dar și din R. Moldova au deja prevăzute astfel de interdicții în regulamentele interne de activitate. Printre acestea se numără și Liceul Teoretic Corjeuți din Briceni, care recent a anunțat că va impune o astfel de măsură.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te