Finanțarea autostrăzii Moldova va fi discutată marți, promite premierul român Ludovic Orban

Primul metru de autostradă finanțat privat de omul de afaceri Stefan Mandachi, martie 2019.

Premierul român Ludovic Orban a promis că la ședința de guvern, de marți 28 ianuarie, va fi aprobată ordonanța de urgență pentru realizarea autostrăzii Moldovei. Vorbind vineri la Iași, unde s-a marcat pe 24 ianuarie „Mica Unire”, Orban a declarat: „Vom aproba ordonanța de urgență prin care vom încheia parteneriatul public-privat și vom muta de la Comisia de strategii și prognoză acolo unde îi este locul, la Ministerul Transporturilor, obligația de a gestiona acest proiect.”

Ludovic Orban a spus că obiectivul este ca autostrada să fie finanțată din fonduri europene, atât studiul de fezabilitate, cât și construcția. Mai mult, Ludovic Orban a promis și ajutoare de stat mai mari pentru investitorii care vor veni în județe ale Moldovei. Premierul a promis modernizarea căii ferate care traversează zona Moldovei.

Romania - protestul sieu, autostrazi, 2019


Anul trecut, tărăgănarea planurilor de extindere a firavei rețele de autostrăzi din România a provocat mai multe proteste, lansate odată cu inaugurarea la Suceava a primului metru privat de autostradă.

Mai multe, aici.