Linkuri accesibilitate

„România vrea autostrăzi” - protest în apropiere de Suceava


Romania - autostrada A1, noiembrie 2018

În România, în apropiere de Suceava, este programat un protest de 15 minute, sub lozinca „România vrea autostrăzi”. Protest a fost inițiat de suceveanul Ștefan Mandachi, care va inaugura și primul metru de autostradă în Moldova, construit din bani privați. Campania este organizată pe rețelele sociale și, potrivit Hotnews, sute de firme și mii de oameni din toată România au anunțat că susțin protestul și își vor suspenda vineri activitatea timp de 15 minute, de la ora 15.00.

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidarizare cu protestatarii și cauza acestora: „[...] vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei. Șî eu”, a declarat Iohannis, la Cotroceni. Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici a anunțat că și el se alătură protestului pentru autostrăzi #șîeu, spunând că va coborî în fața ministerului, unde și-au anunțat prezența mai mulți manifestanți.

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Metrul de autostradă a fost construit în șapte ore de către 17 oameni, costul total fiind de 4.500 euro, precizează Hotnews.

„Cerem autostrada Marii Uniri!” Un protest la București
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00

Parlamentul României a adoptat anul trecut o decizie simbolică privind construirea așa-numitei Autostrăzi a Unirii, pe traseul Ungheni-Iași-Târgu Mureș, dar guvernul insistă să fie construită în regim de parteneriat public/privat, deși ar exista fonduri europene pentru dezvoltarea regională care să finanțeze proiectul. Aceste planuri au provocat deja proteste la București, la începutul lunii februarie.

XS
SM
MD
LG