Fosta deputată PAS Victoria Cazacu aderă la Partidul Nostru condus de Renato Usatîi

Victoria Cazacu a fost exclusă din PAS în aprilie 2024, după ce fiica acesteia a fost vizată într-un dosar de corupție.

Ex-deputata PAS Victoria Cazacu, exclusă din rândurile formațiunii după un scandal de corupție în care a fost implicată fiica ei, a anunțat că va adera la Partidul Nostru condus de Renato Usatîi, candidat la prezidențialele din 20 octombrie.

Într-un briefing de presă susținut la 15 octombrie, deputata neafiliată Victoria Cazacu a spus că a decis să adere la Partidul Nostru pentru „a deveni vocea” tuturor inițiativelor legislative ale formațiunii extraparlamentare. Ea a afirmat că a luat decizia după mai multe discuții cu diverși cetățeni, prieteni și colegi, care i-ar fi recomandat să-și continue munca „pentru interesele R. Moldova împreună cu Renato Usatîi”.

Într-o reacție la acest anunț, partidul de guvernământ a spus că deputata a fost exclusă din partid pentru un „comportament incompatibil cu valorile PAS”.

„Azi se reconfirmă că decizia de a o exclude a fost una corectă”, a spus purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Adriana Vlas.

Fostă deputată a Partidului Acțiune și Solidaritate, Victoria Cazacu a fost exclusă din fracțiunea parlamentară după ce a refuzat să-și depună mandatul la solicitarea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care a invocat implicarea fiicei sale, inspectoarea vamală Diana Cazacu, într-un scandal de corupție de la Aeroportul Internațional Chișinău.

În replică, Cazacu a spus că este denigrată, iar fiica ei a afirmat într-un briefing de presă din 9 aprilie că este vorba de un „scandal politic”, cu „interese ascunse”, fără a oferi însă alte detalii.

Printre inspectorii cercetați în acest dosar de corupție, alături de fiica deputatei Victoria Cazacu sunt și fiul deputatului socialist Radu Mudreac, și fiul fostului deputat democrat Gheorghe Brașovschi.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te