Fruntașii Partidului Șor nu vor putea candida la alegeri timp de 3 ani. PAS propune noi restricții  

Marina Tauber salută mulțimea din fața Curții Constituționale, în timp ce magistrații examinau scoaterea în afara legii a Partidului Șor.

Deputații partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate” vor să interzică unor membri ai Partidului Șor, declarat ilegal de Curtea Constituțională, să candideze la alegeri timp de 3 ani. Atributele formațiunii politice care-i aparține oligarhul Ilan Șor nu vor putea fi folosite de alte partide, blocuri electorale și concurenți.

Un asemenea proiect de lege a fost înregistrat în Parlament de mai mulți deputați ai PAS, care își motivează inițiativa prin dorința de a exclude „unele posibilități de transfer a imaginii partidului interzis asupra partidelor „clone”.

Efectele practice ale hotărârii Curții Constituționale ar fi limitate în absența unor noi restricții pentru formațiunea lui Ilan Șor, explică șefa comisiei juridice din Parlament, Olesea Stamate.

Astfel, proiectul PAS prevede că persoanele care ocupau funcții în organul executiv al partidului declarat neconstituțional la momentul pronunțării hotărârii Curții Constituționale, precum și cele care ocupau funcții elective și se aflau pe listele de candidați supleanți din partea partidului respectiv, nu vor putea candida la alegeri timp de 3 ani de la data pronunțării hotărârii Curții.

La câteva zile după ce partidul său a fost scos în afara legii, Ilan Șor a anunțat că a creat un bloc politic cu o denumire asemănătoare – „Șansă, Obligații, Realizări”, abreviat Ș.O.R.

### Vezi și... ### Ilan Șor anunță crearea unui bloc politic, după ce partidul lui a fost declarat ilegal