Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon ar putea fi dați în căutare internațională

Fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc și controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon ar putea fi anunțați în căutare internațională de Interpol. Informația a fost confirmată pentru presa de la Chișinău de către șeful Biroului Național Central Interpol din R. Moldova, Viorel Țentiu.

La finele săptămânii trecute cei doi au fost anunțați în căutare de către organele de drept naționale,precizează Radio Chișinău.

Potrivit lui Țentiu, R.Moldova a solicitat Interpol să-i anunțe în căutare internațională pe Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc.

În cazul lui Veaceslav Platon este solicitat arestul și extrădarea cestuia, iar în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc - doar localizarea.

Încă de la mijlocul lunii august, judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul Procuraturii Anticorupție în cazul lui Veaceslav Platon de arest pentru 30 de zile, cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsurii preventive. Decizia survine ca urmare a neprezentării inculpatului la ședința de judecată, în procesul vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie” a anunțat într-un comunicat de presă Procuratura Generală.

Fuga din R. Moldova, imediat după alegeri, a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon pare să fie evenimentul care a determinat decisiv insistența actualei guvernări pe evaluarea activității procurorului general Alexadr Stoianglo.

Înainte de asta, Platon fusese eliberat, la inițiativa lui Stoianoglo, din detenție și achitat definitiv de justiție pe singurul dosar în care fusese condamnat.