Guvernul spune că Procuratura Anticorupție s-ar putea muta în sediul ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) se află în prezent în fostul sediu al Procuraturii Generale din strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Autoritățile centrale analizează „în mod activ” opțiunea de a muta Procuratura Anticorupție în actualul sediu al Autorității Naționale de Integritate (ANI) și al Serviciului Prevenirea și Combatere a Spălării Banilor.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Clădirea din strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, din centrul Chișinăului, în care se află aceste instituții a aparținut anterior Procuraturii Generale.

„Discuțiile sunt în desfășurare pentru a identifica soluții optime, care să respecte interesele și continuitatea activității tuturor instituțiilor implicate”, a spus Vodă.

În ajun, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a spus la o emisiune TV că autoritățile au identificat un sediu pentru Procuratura Anticorupție în centrul capitalei. Spicherul a precizat că alte detalii vor fi oferite de Procuratura Anticorupție și Guvern.

Europa Liberă a solicitat un comentariu din partea Procuraturii Anticorupție, dar instituția nu a răspuns până la ora publicării acestui articol.

Procuratura Anticorupție insistă să aibă un sediu mai spațios pentru că și-a mărit statele de personal până la aproape 200 de angajați. Această măsură este prevăzută și în planul național de deoligarhizare. Până acum au fost examinate mai multe opțiuni, clădiri din proprietatea statului, dar fie nu le-au convenit procurorilor, fie actualii rezidenți s-au opus, cum a fost în cazul Academiei de Științe a Moldovei.

Acum, Procuratura Anticorupție se află în clădirea Centrului Național Anticorupție (CNA), unde angajații procuraturii ocupă 40 de birouri, cu o suprafață de 950 de metri pătrați.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te