Fostul președinte Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu după ce Curtea de Apel Chișinău a respins miercuri, 29 iunie, recursul depus de avocații lui. Aceștia ceruseră ca fostul lider socialist să fie cercetat în libertate.
Curtea de Apel a respins însă cererea Procuraturii Anticorupție, ca arestul preventiv de încă 20 de zile, pe care îl primise Petru Merineanu, cumnatul lui Dodon, să fie extins la 30 de zile.
Igor Dodon, acuzat în dosarul penal cunoscut sub denumirea generică de „kuliok”, a fost reținut pe 24 mai și pus în arest la domiciliu, măsură care a fost prelungită cu încă 30 de zile pe 21 iunie.
Dodon este cercetat sub acuzații de corupție, trădare și îmbogățire ilicită.
Fosta primă doamnă, Galina Dodon, este învinuită de complicitate la îmbogățirea ilicită și are interdicție de a părăsi țara.
Fratele Galinei Dodon se află în arest preventiv în izolator.
### Vezi și... ### Mai multe bunuri ale fostului președinte Igor Dodon au fost puse sub sechestruPe 17 iunie, fostul președinte a negat că ar deține alte bunuri decât cele declarate oficial. O săptămână mai târziu, Procuratura Anticorupție a pus sechestru pe mai multe bunuri, inclusiv casa din Chișinău a familiei Dodon.
Despre alte capete de acuzare - corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie - politicianul pro-rus spune că sunt bazate pe înregistrarea video din iunie 2019 din în oficiul fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. În imaginile înregistrate cu camera ascunsă și scurse în presă, Dodon este văzut primind o pungă în care se crede că erau bani. Fostul președinte spune că a pretins să încheie o înțelegere cu fostul oligarh pentru a-l atrage într-o cursă și a-l înlătura de la putere.
### Vezi și... ### Sume mari de bani în casa lui Dodon | Interlopul „Patron” arestat