Linkuri accesibilitate

Galina Dodon a fost învinuită oficial de complicitate la îmbogățire ilicită


Igor Dodon și soția sa, Galina Dodon, votând pentru alegerile locale din Chișinău, turul al doilea, 3 iunie 2018

Galina Dodon, soția fostului președinte al țării, a fost audiată pentru prima dată de Procuratura Anticorupție, și învinuită de complicitate la îmbogățirea ilicită, în dosarul penal mai amplu deschis împotriva fostului președinte Igor Dodon, dosar cunoscut sud denumirea generică de „kuliok”.

În primele declarații făcute după audieri, Galina Dodon a respins acuzațiile, susținând că este vorba de „un dosar politic care are drept scop să denigreze și să-l defăimeze pe soțul meu”.

Soția fostului președinte a primit interdicția de a părăsi țara timp de două luni, informează presa de la Chișinău.

Îmbogățire ilicită este una din acuzațiile procurorilor la adresa fostului președinte Igor Dodon, alături de alte trei: corupere pasivă, organizare, dirijare și acceptare cu bună-știință a finanțării unui partid politic de către o grupare criminală și trădare de patrie. Acuzațiile i-au fost aduse fostului președinte luna trecută, după o serie de percheziții soldate cu reținerea sa, dar și a cumnatului său, Petru Merineanu.

Igor Dodon se află în arest la domiciliu pe 30 de zile. Termenul expiră la sfârșitul săptămânii viitoare, 26 iunie, dar procurorii vor solicita probabil o prelungire, după cum declara recent Europei Libere, Petru Iarmaliuc, procurorul care conduce echipa de anchetă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG