Igor Dodon își depune mandatul de parlamentar și se retrage de la conducerea PSM

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (foto arhivă) a anunțat că se retrage de la conducerea partidului și își depune mandatul de parlamentar, Chișinău, 18 octombrie 2021.

Fostul președinte Igor Dodon a anunțat că pe 18 decembrie, la Congresul extraordinar al Partidului Socialiștilor, se retrage de la conducerea partidului, după 10 ani la conducere. Ar putea rămâne președinte de onoare.

Dodon a precizat că se retrage pentru că la ședința Biroului Executiv al Socialiștilor de luni, 18 octombrie, s-a decis ca în viitor, partidul să fie condus de un „organ colegial cu un secretar executiv”.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pentru că nu se „vede în acest parlament”. El a precizat că astfel renunță și la imunitatea parlamentară: „ Nu mă ascund de imunitate. Nu am de ce să mă tem de voi. Vreți să începeți dosare politice, începeți, o să vedem la cine e mai tare caracterul”, a declarat Dodon.

Fostul președinte a precizat că va rămâne activ în politică și se va concentra pe relațiile bilaterale cu Rusia, preluând conducerea unei noi organizații : Uniunea Oamenilor de Afaceri din Federația Rusă, cu sediul la Chișinău, înființată încă din iunie la Chișinău.

Dodon și-a calificat singur, în deschiderea conferinței de presă la sediul PSM, declarațiile drept „istorice”.