Încep căldurile: nu s-a intrat pe Acropole, la Atena, vreme de cinci ore

Lucrătorii Crucii Roșii elene împart apă turiștilor la poalele Acropolei, miercuri, 12 iunie.

Autoritățile din Atena au anunțat închiderea pe cinci ore a Acropolei miercuri, datorită primului val de căldură al verii, care a făcut necesară și închiderea multor școli.

Situl antic din capitala elenă, vizitat anul trecut de 4 milioane de persoane, a fost închis de la amiază până la 5 după-amiază, temperatura urmând să ajungă la 39 de grade.

Școlile primare și pre-școlile au fost închise de asemenea în regiunile din sudul și centrul Greciei unde temperaturile urmau să fie cele mai ridicate, informează Associated Press.

Calitatea aerului s-a înrăutățit într-o zonă de la nord de capitala elenă, unde un incendiu la o fabrică de ustensile de bucătărie a emis nori negri de fum. Autoritățile au îndemnat localnicii prin alerte SMS să nu iasă din case.

La Atena, autoritățile au anunțat că urma să fie întreruptă pentru câteva ore miercuri și colectarea gunoaielor. Primăria ateniană a anunțat că dronele sunt folosite pentru coordonarea asistenței pe vreme de caniculă. Au fost puse la dispoziția publicului spații cu aer condiționat. (M.Ț.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te