Începe al doilea tur de admitere în universități

În premieră, anul acesta actele pentru licență se depun doar online.

Tinerii care nu au reușit să se înscrie la facultate, mai au o șansă. Luni, 12 august, începe sesiunea suplimentară pentru admiterea la instituțiile de învățământ superior din R. Moldova.

În perioada 12-14 august, va avea loc depunerea dosarelor online la studii superioare de licență. Platforma eadmitere.gov.md va fi disponibilă începând cu ora 12:00. Pe 16 august, vor fi anunțate rezultatele intermediare, după care în perioada 16 – 19 august candidații vor depune dosarele în original la instituții.

Rezultatele finale privind admiterea vor fi făcute publice pe 20 august. Primul tur de admitere în cele 16 universități din Moldova (patru dintre care sunt private) s-a încheiat pe 31 iulie.

Potrivit ministerului Educației, peste 11 mii de dosare pentru admiterea la studii superioare de licență au fost depuse prin platforma eadmitere.gov.md în primele zile de la lansarea concursului.

Un sfert din locurile cu finanțare de la bugetul de stat au fost oferite specialităților cu profil pedagogic. Anul trecut, acestea au fost în topul celor mai neatractive, zeci de locuri cu finanțare de la buget au rămas neacoperite.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te