Iranian împușcat în Bavaria după ce a atacat cu cuțitul polițiști

Incidentele violente izolate din ultima vreme din Germania preocupă poliția, mai ales că vin pe fondul turneului final al campionatului european de fotbal și al ascensiunii forțelor de extremă-dreapta (Imagine ilustrativă).

Un bărbat care ar fi atacat trei polițiști cu cuțitul în apropierea orașului bavarez Nürnberg, din sud-estul Germaniei, a murit după ce polițiștii l-au împușcat în apropierea unei gări.

Agenția germană dpa relatează că cetățeanul iranian de 34 de ani a murit la Lauf an der Pegnitz, în ciuda încercărilor de a-l resuscita.

O anchetă preliminară a stabilit că bărbatul a atacat mai întâi o mașină de poliție, apoi a încercat să-i înjunghie pe cei trei polițiști, când au ieșit din automobil.

Polițiștii nu au fost răniți. Iranianul a fost ucis cu focuri de armă de o polițistă, într-o stație de autobuz de lângă gara feroviară a orașului cu 25.000 de locuitori.

Nu au fost făcute publice detalii despre motivul faptei, nici despre succesiunea exactă a evenimentelor.

„Suntem de-abia la începutul anchetei”, a spus presei Heike Klotzbücher, de la procuratura din Nürnberg. El nu a putut spune unde locuia suspectul, nici dacă avusese în trecut probleme cu poliția.

Incidentul vine la puțin timp după ce un afgan a cărui cerere de azil fusese respinsă a atacat o adunare de extremă dreapta la Mannheim, în sud-vestul Germaniei, înjunghiind mortal un polițist.

Inclusiv în lumina acelui atac, politicienii germani dezbat chiar în aceste zile măsuri de accelerare a procedurilor de deportare a solicitanților de azil cu cereri respinse. (M.Ț.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te