Laboratorul social | Cum (nu) se face politică la terenul de joacă

Natalia Caraghiaur, activistă locală din Cuporani, Leova

Natalia din Cuporani e îngrijorată că cei trei copii ai ei și prietenii lor nu au un loc sigur de joacă. În stradă e tot mai periculos din cauza traficului. A ochit un loc pentru teren, dar nu poate să-l amenajeze singură. Ce soluții are Natalia la îndemână și ce treabă are asta cu politica?

Your browser doesn’t support HTML5

Cum (nu) se face politică la terenul de joacă

Cuporani e un sat mic de bulgari cu două străzi și cca 250 de locuitori. Face parte din comuna Tigheci, raionul Leova. Toată infrastructura socială e concentrată în centrul comunei. Unicul spațiu public din sat e curtea fostei grădinițe, ce a funcționat până în 2010. În casa din curte se organizează secția de vot, când sunt alegeri. Dar curtea, de când s-a închis grădinița, a rămas în paragină.

Natalia locuiește în Cuporani de 16 ani de când s-a mutat aici cu soțul ei, originar din sat.

Natalia Caraghiaur discută cu Victoria Coroban, autoarea podcastului „Laboratorul social”.

Din experiența de voluntară în asociațiile locale știa că ar putea accesa granturi pentru amenajarea terenului. Dar una din condițiile de bază e ca și comunitatea să contribuie cu lucrări și cu bani.

Va reuși oare Natalia să mobilizeze comunitatea și să adune banii necesari? Cum au reacționat antreprenorii locali și autoritățile la această inițiativă? Ce a învățat Natalia din această experiență și ce legătură are această inițiativă cu politica?

Ascultă episodul doi din noul sezon și află deznodământul poveștii. În acest sezon din podcastul „Laboratorul social” cercetăm în ce relație sunt cetățenii Republicii Moldova cu politica.

„Laboratorul social” poate fi găsit și pe Apple Podcasts și YouTube. Peste hotare, podcastul este accesibil și pe Spotify.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te