Laboratorul social | Psihologia umorului: Ce spun glumele pe care le facem despre noi 

Psihoterapeuta Rodica Pascari și jurnalista Victoria Coroban

Prin ce se deosebesc glumele făcute de oameni de cele făcute de inteligența artificială, dar și ce spun glumele pe care le facem despre noi ca indivizi și ca societate. Descoperă psihologia umorului, legătura dintre umor și political correctness și cum se schimbă glumele de la o generație la alta. 

Cum crezi, ce este mai complicat: să faci glume sau să le înțelegi? De ce oare depinde capacitatea noastră de a face și de a înțelege glume? În acest episod din „Laboratorul social”, psihoterapeuta Rodica Pascari explică psihologia umorului. Ce au oamenii diferit față de inteligența artificială când vine vorba de umor, dar și ce spun glumele pe care le facem despre noi ca indivizi și ca societate.

Your browser doesn’t support HTML5

Psihologia umorului: Ce spun glumele pe care le facem despre noi

De asemenea, Rodica Pascari explică la ce ne folosește umorul și când umorul poate fi dăunător. Explorăm legătura dintre glume și stereotipuri, în ce măsură umorul perpetuează sau combate stereotipurile. Vedem care e legătura dintre inteligență, maturitate emoțională și umor și care sunt glumele preferate ale moldovenilor, dar și cum acestea s-au schimbat de-a lungul timpului.

„Laboratorul social” poate fi găsit și pe Apple Podcasts, Google Podcasts și YouTube. Peste hotare, podcastul este accesibil și pe Spotify.

### Vezi și... ### Laboratorul social | Inteligența artificială. Și nouă ce ne rămâne?