Liderul „Șansă”, Alexei Lungu, a fost reținut de polițiști în timpul protestelor de la Judecătoria Buiucani

Imagine din timpul reținerii lui Alexei Lungu

Președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, afiliat fugarului Ilan Șor, a fost reținut de polițiști în timpul protestelor din 3 iulie de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. El a fost escortat la Inspectorat, după ce ar fi refuzat să se supună cerințelor oamenilor legii.

Politicianul a fost reținut în timp ce protesta în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, unde miercuri, 3 iulie, avea loc examinarea cauzei în care este vizată bașcana UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul.

Poliția spune că președintele instanței a cerut printr-un demers oamenilor legii să asigure desfășurarea protestului la o distanță de 25 de metri de sediul instanței, în caz contrar, acesta urmând a fi considerat „imixtiune în procesul de activitate al instituției”.

„În acest context, Poliția a adus la cunoștința celor prezenți în adiacent demersul instanței, solicitând conformarea acestora, timp în care unul dintre participanți a manifestat lipsă de respect prin nesubordonare și agresivitate în raport cu angajații instituțiilor de forță, lovind în bunurile instituțiilor statului, fapt pentru care a fost condus la sediul poliției pentru a fi documentat atât contravențional, cât și penal”, mai anunță Poliția.

Ulterior, Alexei Lungu a postat mai multe imagini video din mașina Poliției, unde a cerut explicații pentru motivele reținerii sale.

Politicianul de opoziție s-a plâns că a fost îmbrâncit și lovit „de cel puțin 5 polițiști” și că oamenii legii nu i-ar fi explicat motivul reținerii.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te