Luptători Wagner văzuți într-un oraș cheie din Rusia după apelul la „rebeliune"

Bărbați înarmați alături de un vehicul blindat în centrul orașului Rostov-pe-Don. Fotografia a fost realizată în dimineața zilei de 24 iunie, în apropierea cartierului general al districtului militar de sud al Rusiei.

Un tanc cu marcaje roșii distinctive pe o șosea principală din Rostov-pe-Don.


Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner al Rusiei, a anunțat la începutul zilei de 24 iunie că forțele sale au trecut în Rusia din Ucraina și se află în Rostov-pe-Don, la aproximativ 100 de kilometri de graniță.

Bărbați raportați a fi membri ai grupului Wagner își ocupă poziții în spatele unei mașini civile.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a anunțat deschiderea unui dosar penal împotriva lui Prigojin pentru „instigare la revoltă armată", după ce acesta a spus că va conduce un „marș al justiției" împotriva oficialilor de rang înalt din Ministerul Apărării al Rusiei.
 

Bărbați înarmați se adună în spatele unui vehicul. În partea de jos-stânga a imaginii, se poate observa o rangă.

O captură video care pretinde că îl arată pe Prigojin în interiorul sediului districtului militar sudic rus pe 24 iunie.

Prigojin a susținut pe 23 iunie că o tabără Wagner din Ucraina a fost lovită "din spate" de o rachetă și a acuzat armata rusă că a efectuat lovitura.

Un bărbat despre care se spune că aparține lui Wagner face un gest către un fotograf în dimineața zilei de 24 iunie.

Ministerul rus al Apărării a numit afirmația despre „atac” o provocare, iar unele figuri pro-Kremlin au susținut că videoclipul care arată presupusele urmări a fost înscenat. 

Bărbați înarmați în centrul orașului Rostov-pe-Don.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a cerut pe 24 iunie ca „măsuri antiteroriste" să fie instituite în capitala rusă. 

O imagine realizată înainte de zorii zilei de 24 iunie arată civili din Rostov-pe-Don adunați în jurul unui vehicul blindat marcat cu litera Z asociată cu invazia Rusiei în Ucraina. 

Un luptător Wagner văzut în fața unor vehicule blindate care ar aparține armatei ruse în Rostov-pe-Don. 

O femeie vorbește cu un bărbat înarmat în Rostov-pe-Don după ce a ieșit dintr-un autobuz.

Kremlinul a anunțat pe 24 iunie că președintele rus Vladimir Putin se va adresa națiunii "în curând". 

Bărbați înarmați, aparent din grupul de mercenari Wagner, au fost fotografiați în orașul Rostov-pe-Don din sudul Rusiei, pe fondul afirmațiilor privind o "revoltă" în curs de desfășurare împotriva Ministerului rus al Apărării.