Linkuri accesibilitate

Ministerul de Externe de la Chișinău recomandă moldovenilor să părăsească regiunile ruse de la granița cu Ucraina


Punctul de control din regiunea rusească Rostov pe Don.
Punctul de control din regiunea rusească Rostov pe Don.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina în contextul amenințărilor de securitate existente în Federația Rusă.

De asemenea, ministerul recomandă părăsirea acestor regiuni în cazul în care moldovenii deja se află acolo.

„În caz de forță majoră, cetățenii Republicii Moldova pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă”, se arată într-o postare a ministerului pe Facebook.

Pe 24 iunie FSB rus a inițiat o anchetă penală după ce șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat Moscova de atacurile asupra mercenarilor și a declarat că ei s-au îndreptat spre Moscova pentru a prelua conducerea armatei.

FSB a declarat că comentariile lui Prigojin echivalează cu un apel la începerea unui conflict civil armat în Rusia.

În dimineața zilei de 24 iunie șeful mercenarilor, Prigojin, a anunțat că forțele sale au capturat cartierul general militar din Rostov pe Don, și controlează siturile militare și aeroportul din sudul orașului.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG