Linkuri accesibilitate

„Lovitură în spate”. Putin s-a adresat națiunii, după apelurile lui Prigojin la o „revoltă armată”


Președintele rus Vladimir Putin a susținut un discurs televizat în care a vorbit despre evenimentele ce au loc în sudul Rusiei.
Președintele rus Vladimir Putin a susținut un discurs televizat în care a vorbit despre evenimentele ce au loc în sudul Rusiei.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a adresat „cetățenilor ruși, militarilor și serviciilor de securitate”, după ce șeful grupului de mercenari Wagner a declarat că se îndreaptă spre Moscova pentru a prelua conducerea armatei.

„Mă adresez cetățenilor ruși, militarilor, serviciilor de securitate precum și celor, care au fost împinși pe calea insurgenței armate”, a spus Putin.

El a calificat acțiunile grupului Wagner drept „o lovitură în spate”, „trădare” și a comparat situația cu cea din octombrie 1917.

Președintele rus a promis că toți cei care „au luat calea trădării” vor „suporta o pedeapsă iminentă”.

„Vor fi luate măsuri decisive pentru a stabiliza situația în Rostov pe Don. Aceasta rămâne dificilă - activitatea autorităților civile și militare este practic blocată”, a spus președintele rus.

În jurul orei 2 dimineața (23:00 GMT), Prigojin a postat un mesaj pe aplicația Telegram spunând că forțele sale au trecut în Rusia din Ucraina și se află în Rostov.

Tot dint Rostov apar mai multe imagini video cu Prigojin, care ar discuta cu conducerea FSB-ului local despre acțiunile sale, dar și imagini în care se vede tehnică militară pe străzile orașului.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG