Maia Sandu îndeamnă R.Moldova să ceară sprijinul financiar al UE

Chisinău: armata va sprjini respectarea măsurilor sanitare, impuse de guvern pentru a limita pandemia de coronavirus, 24 martie 2020.

Fostul premier, lidera PAS Maia Sandu a declarat că din „discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanți ai instituțiilor europene, am aflat că autoritățile de la Chișinău nu au formulat încă solicitări foarte concrete de ajutor” către Uniunea Europeană, pentru a depăși problemele economice inerente provocate de epidemia de coronavirus.

### Vezi și... ### Cine oferă ajutoare, din străinătate, Moldovei confruntate cu COVID-19?

Într-un interviu cu Europa Liberă, Maia Sandu a explicat că în opinia ei, „Uniunea Europeană este cea mai indicată sau este una dintre cele mai indicate să ne acorde ajutor sub formă de linii de finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii, care, iată, s-au pomenit într-o situație extrem de dificilă din cauza acestei pandemii și multe alte lucruri.” Fostul premier a asigurat că este dispusă să facă toate eforturile necesare pentru a sprijini R. Moldova să obțină sprijin financiar european dar „autoritățile să aibă un comportament corect, să se axeze pe probleme majore și să lase într-o parte falsurile, dezinformările și lupta politică, care este contraproductivă.”

Recent, o parte din presa moldoveană a circulat informația falsă că Maia Sandu ar fi trimis o scrisoare la Bruxelles în care ar fi cerut UE să pună embargo pe produsele agricole moldovenești. Informația a fost respinsă categoric drept „falsă” de oficialitățile europene, inclusiv de purtătorul de cuvânt șefului diplomației UE, Josep Borrell.