Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și se va afla sub control judiciar

Marina Tauber este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor și de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat.  

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost eliberată din arestul la domiciliu și plasată sub control judiciar pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate marți, 18 octombrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Deputata este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor și de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat.

Avocații săi au declarat după ședință că nu a existat un temei pentru prelungirea arestului la domiciliu. Marina Tauber s-a declarat nevinovată, repetând că dosarul său ar fi o „comandă politică directă din partea președintei Maia Sandu”.

„Nu m-am eschivat niciodată de la anchetă și nu am dat vreun motiv ca să fiu ținută în arest”, a spus Tauber.

În fața judecătoriei, deputata a fost așteptată de susținătorii Partidului Șor și a ținut un discurs în fața lor, îndemnându-i să iasă la proteste.

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară și a fost reținută pe 21 iulie pentru 72 de ore. Pe 23 iulie, ea a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13 din Chișinău, iar pe 14 septembrie – în arest la domiciliu.

### Vezi și... ### Marina Tauber a fost transferată din penitenciar în arest la domiciliu