Ministerul britanic al apărării: Moscova adună o armată de rezerviști din întreaga Rusie la granița cu Ucraina

Russia's attack on Ukraine continues, in Donetsk region

Apărătorii ucraineni s-au luptat sâmbătă să oprească forțele ruse pe mai multe fronturi, spun oficialități din Ucraina, în timp ce Statele Unite cer Chinei să se alăture Occidentului în a se opune invadării Ucrainei de către Rusia, după o reuniune a miniștrilor de externe G20 mai degrabă irascibilă, cum au caracterizat-o mai mulți observatori, relatează Reuters

Un atac cu rachetă asupra orașului Harcov din nord-estul Ucrainei a rănit trei civili, a spus guvernatorul local, dar principalele atacuri ale rușilor au părut că se concentrează în Luhansk și Donețk.

Cele două provincii, controlate de separatiștii pro-ruși dinainte de invazia rusă din februarie, alcătuiesc împreună regiunea industrială Donbas, din estul Ucrainei. Autoritățile ucrainene au raportat sâmbătă atacuri în ambele provincii, în timp ce ministerul britanic al apărării a spus în buletinul său periodic că Moscova adună o armată de rezerviști din întreaga Rusie la granița cu Ucraina.

Guvernatorul regiunii Donețk Pavlo Kirilenko a spus pe Telegram că o rachetă rusească a lovit orașul Drujkivka, din spatele liniei frontului, și că au avut loc bombardamente și asupra altor centre populate.

Guvernatorul regiunii Luhansk Serhi Haidai a spus tot pe Telegram că forțele ruse trag cu tot armamentul de-a lungul întregii linii a frontului, dar a afirmat mai târziu că un contra-atac ucrainean a lovit depozite rusești de armament și muniție, obligându-i pe ruși să-și oprească ofensiva.

Rusia, care pretinde că a obținut la sfârșitul săptămânii trecute control asupra întregii regiuni Luhansk, neagă că ar avea ca ținte civili.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Apărătorii ucraineni s-au opus forțelor ruse pe mai multe fronturi