Ministrul moldovean de externe participă la summitul NATO de la Washington

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, întâmpinat pe Aeroportul Internațional Chișinău de ministrul de Externe moldovean, Mihai Popșoi, pe 29 mai 2024.

Ministrul moldovean de externe, Mihai Popșoi, întreprinde o vizită la Washington pentru a participa la summit-ul Alianței Nord-Atlantice, la invitația secretarului de stat american, Antony Blinken.

Șeful diplomației moldovene va participa la evenimentele dedicate celei de-a 75-a aniversări a alianței militare, va rosti un discurs în cadrul forumului „Parteneriatele NATO”, iar pe durata celor trei zile ale summit-ului va avea întrevederi cu omologi și oficiali din țările aliate și partenere.

„În cadrul discuțiilor, voi reitera interesul național al Republicii Moldova pentru consolidarea parteneriatului tradițional și credibil cu Alianța Nord-Atlantică. În același timp, voi sublinia importanța promovării reformelor democratice în domeniul rezilienței naționale, în condițiile unui mediu internațional de securitate în continuă transformare, în special afectat de crizele geopolitice din regiune și lume”, a declarat Mihai Popșoi, într-un mesaj pe Facebook.

În 2024, Republica Moldova marchează 30 de ani de la stabilirea parteneriatului cu Alianța Nord-Atlantică și 10 ani de la detașarea primului contingent militar moldovean la operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo. (R.B.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te