Moscova a amenințat cu intensificarea atacurilor cu rachete asupra capitalei ucrainene Kiev

Clădiri bombardate de armata rusă la Kiev, 21 martie 2022.

Ministerul rus al Apărării a amenințat vineri cu intensificarea atacurilor cu rachete asupra capitalei ucrainene Kiev, ca răspuns la presupusa agresiune a Ucrainei asupra teritoriului rus.

Primul atac cu rachete, după multe zile de normalitate relativă, a venit deja joi seară, ținta fiid o fabrică de armament din apropiere de Kiev. Aici se fabrică și rachetele de croazieră Neptun care se pare că au fost folosite joi de armata ucraineană pentru a scufunda nava-amiral a flotei rusești la Marea Neagră, crucișătorul „Moskva”.

Rusia a confirmat pierderea navei dar nu și faptul că ar fi fost lovită de rachetele ucrainene.

### Vezi și... ### Uzina unde se produc rachetele Neptun a fost parțial distrusă de armata rusă

Amenințarea cu intensificarea atacurilor asupra Kievului a venit după ce autoritățile ruse au acuzat Ucraina că a rănit șapte persoane și a distrus aproximativ 100 de clădiri rezidențiale în atacurile aeriene de la Briansk, o regiune care se învecinează cu Ucraina. Autoritățile dintr-o altă regiune de graniță a Rusiei au raportat, de asemenea, presupuse bombardamente ucrainene joi.

În declarația Ministerului rus al Apărării, guvernul de la Kiev este calificat de „naționalist” iar atacurile armatei ucrainene drept „atacuri teroriste”, calificative care se înscriu în scenariul Moscova că ar fi pornit invazia din Ucraina pentru a „denazifica” țara vecină.

Locuitorii Kievului reveniseră între timp la o viață aproape normală după eșecul tentativei ruse de a cuceri orașul, la începutul campaniei. Între timp, forțele ruse din zona Kievului au fost retrase, lăsând în urmă dovezi ale unor posibile crime de război, cum ar fi la Bucea.

Se așteaptă ca armata rusă să lanseze în curând o mare ofensivă în sudul și estul Ucrainei.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Rusia amenință cu noi atacuri cu rachete asupra Kiev-ului