Resturile de rachetă au fost descoperite de o patrulă a Poliției de Frontieră în satul Larga, raionul Briceni.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, zona a fost izolată și a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, echipele Bombteh ale Inspectoratului General de Poliție și Procuratura raionului Briceni.
Tot la Briceni, fragmente de rachete au fost depistate pe 5 decembrie 2022 și pe 14 ianuarie 2023. Șefa Ministerului Afacerilor Interne, Ana Revenco, a precizat ulterior că „în urma investigațiilor, s-a constatat că elementele descoperite sunt fragmente din treapta superioară a rachetei complexului aerian S-300”, dar proveniența acestora nu a fost stabilită.
În primul incident, care a avut loc la Naslavcea, raionul Ocnița, pe 31 octombrie 2022, autoritățile au precizat că a fost vorba de o rachetă de producție rusească, de tip Kalibr, care ar fi fost lansată de pe o navă maritimă.
### Vezi și... ### Rachetele căzute pe teritoriul R. Moldova fac parte din sistemul aerian S-300Pe 10 februarie, o rachetă a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra comunei Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra comunei Cosăuți, din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.
Ministerul de Externe a reiterat că atacurile rusești cu rachete asupra Ucrainei vecine afectează direct și negativ cetățenii R. Moldova. Chișinăul cheamă Rusia să oprească agresiunea militară asupra Ucrainei care cauzează numeroase pierderi de vieți omenești și distrugeri materiale.
### Vezi și... ### O rachetă rusească a tranzitat spațiul aerian al R. Moldova | Ambasadorul rus, convocat la Externe