Noi șefi la Biroul Interpol Moldova și Inspectoratul național de securitate publică

Noua șefă a Biroului Interpol Moldova este Gabriela Cristea, iar Victor Manole devine noul șef al Inspectoratului național de securitate publică al IGP.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat luni, 2 septembrie, că Gabriela Cristea va fi noua șefă a Direcției de cooperare polițienească internațională a instituției, cunoscută și ca Biroul Interpol Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, Gabriela Cristea este doctor în drept, iar anterior a deținut și funcția de șefă a Direcției cooperare internațională și integrare europeană a Ministerului Afacerilor Interne.

Un nou șef are și Inspectoratul național de securitate publică al IGP. Este vorba de comisarul șef Victor Manole.

Fostul șef al Biroului Interpol Moldova, Viorel Tențiu, a fost reținut pe 4 iunie, într-un dosar în care funcționari publici din R. Moldova și din alte țări ar fi luat mită pentru a împiedica publicarea unor notificări de către Interpol și le ajutau să obțină azil sau statut de refugiat.

În prezent, Tențiu este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu.

Procuratura Anticorupție a pornit acest dosar pe 2 aprilie 2024, în baza unor informații de la Parchetul Național Financiar al Franței (PNF).

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te