PAS îi cere președintelui Dodon să demisioneze pentru a facilita alegeri anticipate

Your browser doesn’t support HTML5

Maia Sandu în studioul Europei Libere, 27 mai 2020.

PAS îi cere prețedintelui Igor Dodon să demisioneze pentru a permite organizarea concomitent de alegeri prezidențiale și parlamentare, aceasta fiind singura soluție constituțională „ca să ieșim din actualul impas” politic, a declarat lidera partidului, Maia Sandu. Într-un interviu miercuri cu Europa Liberă, Maia Sandu a explicat că acesta este și motivul pentru care s-a cerut deja opinia Curții Constituționale dacă cele două voturi pot fi organizate concomitent, cel parlamentar în baza vechiului sistem proporțional la care s-a revenit între timp.

Alternativa unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Chicu, a spus Maia Sandu, este nerealistă (ținând cont de raportul de forțe din Parlament) dar și „nu chiar corectă”.

Lidera PAS, Maia Sandu

„... nu este tocmai corect să demiți un guvern, oricât de prost ar fi el - și acest guvern este foarte prost -, în situația în care nu ai certitudinea când și cum poți să numești un alt guvern, pentru că nu faci bine țării să o lași fără guvern în toiul crizei. Dacă nu eram în această criză sanitară și economică, era probabil mai ușor” a explicat Maia Sandu în interviul cu Europa Liberă.